Lutherrosen

Merete Laursen
Kamilla Sørensen

”Lutherrosen” – koncert med mezzosopran Merete Laursen og pianist Kamilla Sørensen i anledning af reformationsjubilæet.

Koncerten tager udgangspunkt i Lutherrosen - Luthers personlige segl - som han selv kaldte "et kendetegn for min teologi". Musikken ved koncerten er ikke fra Luthers tid, men nyere kirkemusik, der viser inspiration fra både gospel, pop og den klassiske del af musical-traditionen. Teksterne er helt centrale for koncerten, da det er teksternes indhold, der refererer og afspejler Luthers tanker om indholdet af den kristne tro.

Foruden en masse skøn, lyttervenlig kirkemusik (John Rutter, Bob Chilcott m fl), der reflekterer de forskellige elementer i Lutherrosen, indgår citater af Luther og citater fra nogle af de Luther-salmer, vi har i vores danske salmebog.

Desuden vender "Fader Vor" (i 5 forskellige udgaver) tilbage som et omkvæd gennem hele koncerten for at understrege Luthers pointe; at vi ikke behøver Jomfru Maria, paver eller helgener som mellemled til at bringe vores bønner til Gud, men at hvert eneste menneske kan tale frimodigt til Gud som et barn til sin far.

22okt kl. 10:30

v/ Sigrid Marcussen

22okt kl. 10:30
29okt kl. 10:30

v/ Sigrid Marcussen
BUSK-gudstjeneste - KFUM & K medvirker

29okt kl. 10:30
05nov kl. 14:00

Allehelgen søndag

05nov kl. 14:00

31okt kl. 19:30

Kirkekoncert - Lutherrosen

- med mezzosopran Merete Laursen og pianist Kamilla Sørensen
Se omtale

31okt kl. 19:30
22nov kl. 17:30

Sognecafé med Mariann Mikkelsen

Vi skal lytte til sang og harpespil af én af områdets dygtige musikere.
Se omtale

22nov kl. 17:30