Dødsfald

Meddeles til kirkekontoret eller sognepræsten. Tidspunkt for bisættelse eller begravelse aftales – evt. via bedemanden – ligeledes med kirkekontoret eller sognepræsten.

Læs om gravstedstyper på Sunds Kirkegård her.

Hvad er kirkelig begravelse?

En kirkelig begravelse eller bisættelse er de pårørendes afsked med den døde og forkyndelsen af det kristne budskab om opstandelse, håb og trøst. Før begravelsen taler de pårørende med præsten. Ved samtalen forbereder man begravelsen. Man fortæller præsten om afdøde og vælger salmer. I samtalen kan præsten også tilbyde støtte og sjælesorg.

Taknemmelighed og sorg
Ved en kirkelig begravelse eller bisættelse bliver der sagt tak for den dødes liv og for alt, hvad andre mennesker fik lov at dele med ham eller hende. Der bliver også sat ord på sorgen over det, vi har mistet eller aldrig fik.

At få sagt ordentligt farvel
Når man har mistet, kan man komme til den kirkelige begravelse eller bisættelse for at sige et sidste farvel. Samtidig hører vi, hvad det kristne budskab har at sige til mennesker, som sørger og savner.

Ved en begravelse eller bisættelse kaster præsten jord på kisten og beder en bøn, hvor vi takker Gud for det håb, mennesket har fået gennem Jesus´ opstandelse fra de døde. Den samme bøn bliver bedt før dåben. På den måde begynder og slutter et kristent menneskes liv på jorden med tak.

Salmer, bøn og tale
Salmerne ved en begravelse giver os billeder på opstandelse og evigt liv. Bønnerne sætter ord på sorg, savn og på håbet om, at vore døde er hos Gud. Præstens tale kan være både personlig og forkyndende. Den personlige del kan handle om det liv, vi har levet med den døde. Hvad vi som pårørende fik gennem afdøde og nu har mistet. Forkyndelsen kan handle om opstandelseshåbet og Guds løfte om at være med os både i livet og i døden.

Begravelse eller bisættelse?

En begravelse i kirken afsluttes med at kisten sænkes i jorden på kirkegården, mens en bisættelse afsluttes med, at kisten køres til krematoriet, og senere ved nedsættelsen af urnen.

24dec kl. 13:00

v/ Sigrid Markussen
Familiegudstjeneste ”Jul i børnehøjde”

24dec kl. 13:00
24dec kl. 14:30

Juleaftensgudstjeneste

24dec kl. 14:30
24dec kl. 16:00

Juleaftensgudstjeneste

24dec kl. 16:00
25dec kl. 10:30

Juledag

25dec kl. 10:30
26dec

2. juledag

26dec

28dec kl. 19:00

Sognets Julefest

Festlig, børnevenlig og stemningsfuld julefest i Sognegården
for hele familien.

28dec kl. 19:00
04jan kl. 19:00

Nytårskoncert med Trio Haack

Nordiske toner slås an i enkle og nænsomme fortolkninger.
Se omtale. Der er fri entré

04jan kl. 19:00

23dec kl. 16:00