Vielse

Tid og dato aftales med kordegnen eller sognepræsten. Før vielsen skaffes en prøvelsesattest, ved at udfylde en ægteskabserklæring på www.borger.dk hvis begge parter har NemID. Prøvelsesattesten må maksimalt være fire måneder gammel ved vielsen.

Hvad er et kirkebryllup?

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret ja til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Kirkebryllup er tro, håb og kærlighed
Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et bryllup i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.

Læs også: Sådan foregår et kirkebryllup

I kirken bruger vi store ord om kærligheden. I bønnerne beder vi Gud om at styrke og bevare kærligheden mellem de to, som er blevet gift. Og vi takker for Guds kærlighed til os og for kærligheden mellem os.

Velsignelse af brudeparret
Vielsestalen handler ofte om kærlighed fra Gud og kærlighed mellem mennesker. Talen kan også handle om velsignelsen som det særlige, der sker ved vielsen i kirken. I velsignelsen får brudeparret styrke fra Gud, som er den, der er større end os selv og vores kærlighed.

Ved et kirkebryllup læses der fra Bibelen og det giver mening at tale om tilgivelse, pligt, troskab og barmhjertighed.

Mange oplever, at det giver en særlig mening at sige 'ja' til hinanden i kirken, fordi vi også deler andre store øjeblikke i livet her; både de glædelige og de triste.

21okt kl. 10:30

21okt kl. 10:30
28okt kl. 10:30

v/ Sigrid Marcussen
BUSK-gudstjeneste - KFUK & KFUK medvirker

28okt kl. 10:30
04nov kl. 14:00

Alle Helgens Dag

v/ Sigrid Marcussen
BEMÆRK TIDSPUNKTET

04nov kl. 14:00

23okt kl. 19:30

Højskolesangaften

Denne aftens gæster er Elly og Hans Evald Krath.

23okt kl. 19:30
01nov kl. 19:30